torsdag 22 november 2012

Tuff tid

Det är mycket elände runt om i världen just nu, men även ur rent personlig synvinkel är det tufft nu, för vår familj. Gården och fritidshuset där vi bor för närvarande ligger bara ca 5 kilometer från varandra, men det kan kännas oändligt när man är på det ena stället och borde vara på det andra. Det är ju så mycket vardag som man måste sköta i alla fall, även om man har ett hus att renovera. Igår till exempel, låg vi under en släpkärra för att fixa bromsarna som måste fungera, om inte annat till besiktningen nästa vecka. Matlagning, läxläsning tvätt och disk är också sådana där saker som bara måste göras.

Av alla måsten finns det dock två som fortfarande är mer lustfyllda än tyngande. Det ena är eldning. På gården i en kökspanna och i fritidshuset i varierande antal eldstäder (kamin, vedspis och rörspis). Jag har alltid gillat att elda och det fyller mig med ro.

Men bäst av allt är att gå till fåren. De blir alltid glada när man kommer. Visst, de blir väldigt glada för att få mat och färskt vatten utan drunknade möss i. Men det behövs inte många tuggor förrän de tre kelgrisarna kommer och vill bli kliade och bjuder på svansvift. Då glömmer man bort att kroppen värker av träningsvärk efter att ha brottats med bandslipmaskinen för att slipa golv, alla färgprickar man har i ansiktet efter att ha målat i sonens rum eller allt som ännu kvarstår att göra innan vi är färdiga med den "lilla renovering" vi skulle göra innan vi flyttade in.


Av okänd anledning är detta tredje musen som drunknat i fårens vattenbalja. Förstår om man inte har lust att dricka detta vatten då!

5 kommentarer:

 1. Det här med döda möss i alla vattenkar är ett mysterium. Hos oss har de "bara" dött i grisarnas vatten samt i diverse vattentunnor runt huset. Fåren har (än så länge) klarat sig :)

  Undra hur självmordsstatistiken ser ut för möss i år?

  SvaraRadera
 2. Det gäller att behålla perspektivet. Om några år kanske ert engagemang gården innebär er överlevnad.

  SvaraRadera
 3. Man måste inte göra allt på en gång. Kyl lite på renoverandet nu under vintern, då mörkret ändå gör en trött och hålögd - utan extra arbete. Barn, avlönat jobb, oavlönat eget jobb och make, husrenovering,,, Livet är för kort för att renovera bort det. Vi har golv och tapeter från 50-60-talet. Ibland får det duga. Sett ur ett familjeperspektiv är väl omsorg om barnerns läxläsning viktigare än ett slipat trägolv? Njut av livet medans det går. Tids nog får man lida.
  /H

  SvaraRadera
 4. Ja, det är en fin balans mellan att göra det som man anser nödvändigt och det som man orkar. Att försöka göra det under en kortare period är också ett sätt för att det inte ska drabba familjelivet under alltför lång tid. Och ja, vi har minskat omfattningen på vad vi kommer att göra innan vi flyttar in!

  SvaraRadera
 5. Aha, ni har inte flyttat in än? Bor i sommarstugan och repar gården. Man kan bo i en byggröra. Det är bara i de fina tidningarna allt är färdigt på nolltid.
  /H

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...