onsdag 12 september 2012

Fyra kilo potatis - om man orkar!

Branschorganisationen Svensk Potatis, vars främsta uppgift är att marknadsföra och informera om potatis har kommit på ett sätt att nå igenom mediebruset. Nu i dessa tider av olika dieter så  har dess ordförande Lars Elofsson lanserat OPD, eller Only Potato Diet. Detta i åminne av den danske läkaren Mikkel Hindhede vars test på sin assistent Fredrik Madsen jag skrivit om tidigare här: Fyra kilo potatis.

Lars Elofsson börjar med att pröva på sig själv, i två veckor ska han leva på potatis med ett litet tillskott av det fett som behövs till matlagningen. Han har som mål att äta 2,5 kilo potatis per dag, uträknat ifrån hans kaloriförbrukning, men det har han svårt att nå upp till. Man kan följa hur det går för honom på Svensk Potatis facebook-sida: http://www.facebook.com/SvenskPotatis, så här långt har han svårt att lyckas pressa i sig den föreskrivna mängden potatis, han är mätt hela tiden men lite trött eftersom han går ner i vikt pga att han inte lyckas pressa i sig så mycket som han borde. En bieffekt visar sig vara att han känner sig mer lugn och sover extra gott om nätterna. Det låter som en diet värd att pröva!

2 kommentarer:

  1. Den här tycker jag är lite kul. När jag funderar över hur mycket mark jag behöver som minimum, så överslagsräknar jag på just dina 4 kilo potatis. Har för mig att det går åt i mycket runda slängar knappt 3000 kvm för oss fyra. :)
    /Lillen

    SvaraRadera
  2. Ja, jag brukar också använda potatis som riktmärke.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...