måndag 6 december 2010

Försent

Det finns vissa saker man har planerat att göra, vars timing ibland blir helt fel. Till exempel så skulle jag svepa nät om stammarna på mina unga äppelträd. Förra vintern syntes det med tydlighet vad som händer med allt ätbart annars. Jag brukar på senvintern besöka en trädgårdsaffär och botanisera bland äppelträden som då säljs ut för halva priset. Jag satsar på vinteräpplen och hade hittat två som jag tycker bra sorter, Ribston och Maglemer, som tyvärr inte pollinerar varandra, men om det inte skulle finnas några pollonisatörer i närheten så får man väl komplettera med det senare hade jag tänkt.

Senare, är det dock ingen idé att fundera över, för snön kom tidigare och i en sådan mängd att all annan föda blev oåtkomlig under den. Förra helgen hade jag ju dessutom andra prioriteringar och glömde helt enkelt bort. Nu är det för sent. Barken på stammarna var helt avgnagd och till och med stora delar av grenverket som pga snö blivit åtkomligt. Surt.

Det är bara att hoppas på att det finns nya fynd att göra i trädgårdsaffären.

4 kommentarer:

 1. Med en sån saktfärdig trädgårdsmästare får du önska dig träd med tjockare bark.

  SvaraRadera
 2. Ja, eller så kan man ju hoppas att man lär sig av sina misstag. Jag brukar sällan göra dem mer än en gång!

  SvaraRadera
 3. Köper du äppelträden innan gården?

  SvaraRadera
 4. Ja, faktiskt! De får bo i stora krukor alternativt grävas upp igen, vilket jag har gjort med det ena äppleträdet. Det viktiga för mig har varit när jag har hittat intressanta sorter, i det här fallet alltså vinteräpplen.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...