tisdag 7 december 2010

Gör-det-själv-sida

Nu i dessa tider av djup snö så bestämde jag mig för att sy mig ett par snölås för att slippa få upp snö mellan överdragsbyxorna och kängorna. Ett besök på tygaffären gav mig ca 2 kvadratmeter "vindpoplin" med gummerad baksida till det facila priset av 30 kronor, hade jag vetat att det var så billigt innan jag klippte till min bit så hade jag tagit mer, utan tvekan. Jag kan tänka mig många användningsområden för det.

En snabb sökning via google gav mig också en perfekt träff när det gällde mönster till snölås, men som bifångst fanns det också mängder av tips på att sy allt från kepsar och mössor till ultralätta enmans-tält. Där fanns också andra intressanta tips som t.ex. hur man gör ett lättviktskök. Kolla in Gör-Det-Själv-avdelningen på denna sida! Alldeles särskilt gäller det alla med böjelser åt friluftsliv och/eller survivalism!

2 kommentarer:

 1. Hej

  Antar att du har sett ASPOs lista över vad man bör göra/kunna för att vara förberedd inför framtiden. Att sy borde läggas till.

  1. Bli skuldfri så snabbt som möjligt.
  2. Organisk odling och fröinsamling
  3. Matlagning och koservering
  4. Jakt, fiske och samlande av vilda frön och svampar
  5. Djuruppfödning
  6. Konstruktion
  7. Alternativ energi och bränslen
  8. Vattenrening
  9. Första hjälpen och naturmedicin
  10. Mekanik
  11. Tvål och ljustillverkning


  Jag lästa upp den för mina barn idag och de log och tyckte att vi kunde pricka av allt utom vattenrening och tvåltillverkning :D

  /Jonas

  SvaraRadera
 2. Jag är imponerad Jonas! Jag kan tycka att har kommit ganska långt på den listan med, men har fler punkter kvar. Dock tror jag att vi reder ut det där med vattenreningen... Djuruppfödning och konservering är nog de mest trängande punkterna som jag hoppas att vi kan göra något åt, förhoppningsvis redan nästa år.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...