torsdag 31 maj 2012

Äntligen gård!

Då har vi då äntligen funnit en gård och kommit överens med säljaren! En liten gård med bra försvarsläge mot zombieapokalypsen (obs, skämt!) ska bli vår vad det lider! Den ligger på en höjd och vätter mot sydsydöst och kallas Hässelstad Solhöjden. 40 hektar varav lite drygt hälften skog och resten inägomark. Det var där jordkällaren med de gamla konserverna var, så nu ska de också bli våra! Återkommer (förhoppningsvis!) efter provsmakning!

Gården har en nära granne och flera inom synhåll, precis som jag vill ha. Uthusen var i hyggligt skick och även boningshuset är inflyttningsbart utan alltför stora renoveringsinsatser. Det bästa med den är att den ligger bara 3,5 kilometer fågelvägen från vårt (hyrda) fritidshus, vilket innebär att vi redan är rotade i bygden och har både släkt och nätverk nära.

8 kommentarer:

 1. Grattis! Lycka till med nya boendet!

  SvaraRadera
 2. Grattis till gården, verkar vara ett ordentligt projekt. När flyttar ni in?
  Vore kul att komma förbi och hälsa på, det var verkligen längesedan.
  KramAS

  SvaraRadera
 3. Gratulerar!
  Skall bli väldigt intressant att följa era bestyr på gården!

  SvaraRadera
 4. Stort grattis, tycker det verkar perfekt på alla sätt. Ser fram emot provsmaknings rapporten/Mats

  SvaraRadera
 5. Vi vet inte när vi flyttar in ännu, men jag lär återkomma.

  SvaraRadera
 6. Stort grattis! Jag ser fram mot många, långa, uttömmande blogginlägg om ert nya liv framöver. Förstår dock inte hur du ska hinna både det och gård men jag hoppas att du mäktar med båda. Vi funderar också på gårdsköp så det känns bra att få lite inblick innan det är dags för oss.

  SvaraRadera
 7. Grattis, vad kul ylven!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...