fredag 22 juli 2011

Desperata fastighetsmäklare?

På reklamtavlor utmed min väg genom staden syns reklam för "Gratis rådgivning" hos en av stadens mäklarbyråer. Vaddå rådgivning, undrar jag. Frågorna som tas som exempel på tavlorna klassar ju knappast in i den kategorin. Och vaddå gratis? Det brukar väl säljsamtal vara?

"Vad menas med öppen budgivning"

"Hur  vet man att det är attraktivt att bo"

Förgående mäklare var lite lik David Jonstad ;-)

5 kommentarer:

 1. Gratis rådgivning?

  vänta du bara, bankerna kommer straxt att avgiftsbelägga sina "rådgivningar", de är experter på att pumpa sina kunder på olika avgifter. Helst ska avgifterna förstås inte synas, som tex noll-ränta på "lönekonto", transaktionsavgifterna på VARJE transaktionen vid användande av bankkort. Jag undrar om de inte har en deal med telefonbolaget om att dela på minutavgifterna när du ringer in till telefonbanken?

  Mäklarna kör TV-reklam, ringer "kalla" säljsamtal för att ragga presumtiva kunder, delar ut direktreklam, står för hälften av lokaltidningarnas totala sidantal, bearbetar presumtiva kunder (dvs alla som råkar vara närvarande)genom "informationsträffar" hos pensionärsorganisationer, och nu även ute på reklamtavlor på stan.

  Kan vi vänta oss att mäklarna går runt och knackar dörr snart, precis som dammsugarförsäljarna gjorde förr?

  SvaraRadera
 2. Han har kanske extraknäckt som modell för reklambyrå-clip art?

  SvaraRadera
 3. Helt okej att vara lik en reklamaffisch-nisse. Inte lika roligt när folk säger att jag är lik Fredrik Reinfeldt...

  Wallraffa... ingen dum idé. Man skulle nog få tag i många spännande berättelser om man nästlade sig in bland mäklarna.

  SvaraRadera
 4. Det handlar enkelt om att de behöver få in fler kunder. Och även om en del söker via nätet så tittar folk på annonserna på stan, så skulle jag kunna tolka det.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...