onsdag 29 juni 2011

För sent?

Kanske är det lite sent, men är det månne ett par palsternackor som tittar upp?

Gör en mental notering att färdigställa landen för morötter, palsternacka, lök, persiljerot och betor så att de kan sås redan på hösten eller åtminstone först av allt på våren. Får hoppas att inte några oförutsedda käppar hamnar i hjulet i år.

Annars är det ganska lugnt i trädgårdslandet just nu, det växer, jag skördar de tidiga primörerna, ogräset verkar vara knäckt av mitt idoga rensande tidigare. För övrigt är det så blött i landet nu så att det inte funkar att rensa med redskap. Det är rentav så blött att när jag drar upp ett stånd med potatis, plockar upp alla potatisarna så sätter jag sedan ner plantan igen och den växer vidare! Undrar om det blir dubbel skörd?
Återplanterad potatisplanta av sorten Maria.
Nu när det är uppehåll i regnandet sedan ett par dagar så har jag tagit tag i en gammal surdeg, att renovera fönster. Förra året hann jag bara med fyra fönster, i år satsar jag hårdare! Det är fyra sex fönster hittills som jag har skrapat, oljat och kittat sedan igår. Efter kittningen ska det gå 5 dygn innan de kan målas, så jag hoppas att det inte blir nya regnoväder innan dess.
Nyss nedplockat fönster från nord-ost sidan av huset.
Samma fönster skrapat, oljat och kittat.

2 kommentarer:

  1. Jajjamen! det är plasternacka. Min palsernacksblast är idag ung. 20-30cm hög så det serut som dina är ganska så sena.

    SvaraRadera
  2. Det är inte omöjligt att jag har råkat rensa bort en tidigare genertion iom att de gror så sakta så hinner ju ogräset långt före. Men nu vet jag iaf vad jag ska titta efter!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...