tisdag 10 maj 2011

Nästan färdig...

Efter en helg följd av en studiedag från barnomsorgen som tillbringats i trädgårdslandet så börjar jag nu se målsnöret, och därmed starten på nästa lopp.


Från att utkämpa kriget mot ogräset med bulldozermetoder (grep, spade och kratta) till utnötningskriget (mestadels med pendeljärn och handplockning) där jag under resten av sommaren måste se till att de miljontals bitar av ogräsrötter som fortfarande är kvar i jorden inte får fäste på nytt. För visst finns det rötter kvar, de flesta är dock ett par decimeter ner i jorden. Förutom rötter av kirskål, kvickrot, pepparrot och brännässlor så har jag också rensat bort knäpparelarver. Hoppas att det gör någon skillnad!

Det har kommit lite regn den senaste tiden och gjort jorden perfekt att bearbeta, detta utnyttjade lantbruksskolan som arrenderar jorden på gården där vi hyr. Jag tror varenda traktor de har var där och uträttade allehanda sysslor. Kontrasten och dieselberoendet var totalt! Mest påtaglig var spridningen av flytgödsel. Det var ingen sköndoft vill jag lova!


Jag har provat lite andra förodlingskrukor i år. Familjen har fått samla toapappersrullar, för att jag ska slippa att plantera om.

Majs, Paited Mountain.

Jag har också provat att återanvända några av de kassetter för skogsplantor som ligger lite varstans i bodar (och skogar?) och skräpar. Det ska bli spännande att se om rotklumparna håller ihop tillräckligt när de väl ska i jorden.
Några olika sorters solrosor.

Vitkål, broccoli, kålrot och purpurkål i numera glömd ordning.

5 kommentarer:

 1. Bra idé med toarullarna!

  SvaraRadera
 2. Ser jättefint ut! Mkt. bra idé med toarullarna!

  SvaraRadera
 3. Ett litet tips ang. kassetterna för skogsplantor:
  Tälj till en pinne som passar i hålet i botten på varje cell och tryck ut plantan underifrån, men vattna först. Då brukar jorden hålla ihop hyfsat om plantan har etablerat tillräckligt med rötter.

  SvaraRadera
 4. Det var en bra ide med pinne, det ska jag pröva!

  SvaraRadera
 5. Ser bra ut! Tjusigt jobbat :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...