lördag 7 maj 2011

Nya spännande bönor

I år kommer jag att odla mycket kokbönor! Jag beställde två sorter från Runåbergs, Cannellino och Borlotto, och har fått ytterligare två tre från en internet-bekantskap (Tack!) och det ska bli jättespännande att odla dem! Två av dem är störbönor (Rödhakeägg och Äkta Tranbär), en är en buskböna (Stella). Bara se på dem, vilka skönheter!
Ännu är det inte riktigt dags att stoppa dem i jorden, med tanke på att vi hade frost varenda natt efter att jag satte potatis  för två veckor sedan. Den här helgen är det dags att sätta allehanda andra frön som borde varit satta för länge sedan, bl.a. morötter, sättlök, spenat mm.

I höstas tog jag beslutet att låta jordärtskockorna vara kvar i jorden vilket visade sig vara det enda rimliga med tanke på hur tidigt snön kom. Gjorde nyligen upptäckten att det har utfordrat en lycklig population av sork... I det ena landet fanns det nu bara enstaka halvätna knölar kvar. De som jag hade satt som en häck hade däremot fått vara ifred från sorkarna av okänd orsak.

3 kommentarer:

 1. Avundsjuk! Men var sjutton hittade du dem i sortimentet. Letat men ej hittat hos Runåberg.

  SvaraRadera
 2. Varsågod Ylven och lycka till med odlingen!

  Avundsjuk: Hos Runåbergs finns kokbönorna "Cannellino" och "Lingua di Fuoco Nano" under spritbönor i menyn. Vill du också ha några udda kokbönor kan du mejla mig på flutethoughts snabel-a gmail punkt com.

  SvaraRadera
 3. Anonym, jag ser att jag både skrev fel och utryckte mig otydligt i inlägget. Hoppas att du ser svaret från Flute och också kan få egna fröer!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...