fredag 26 november 2010

Har du ved i din vedbod?

Efter en vecka med snö och inget töväder i sikte så här tidigt i vintern börjar man undra om allt är som det ska Såhär brukar det ju inte vara! Kan det rent av bli en lika lång, kall och snörik vinter som förra året? Eller rent av ännu längre och snörikare? Förra året kom snön nästan en månad senare.
För en gångs skull förenar sig julmarknad med julstämning.


Snöröjarna verkar som vanligt räkna med att snön är något temporärt, då de inte plöjer ut snön så långt som det går. Det får till följd att snön ligger en meter in på vägbanan redan nu, och inte lär det bli bättre om det ligger kvar.
Centralt placerad snöhög på Stora Torget i Linköping

På egen front är jag inte heller så förberedd som jag borde vara. Vi ska ju flytta, lämna huset senast den 15 februari. Man kan ju säga att det finns en del saker som är gömda i de tre fyra decimeter snö som vi redan har fått... Undrar om de kommer fram på naturlig väg innan det är dags att lämna över huset?
Såhär såg min egen översnöade cykel ut igår när jag var ute och skottade snö.

Ved har vi lyckligtvis gott om. Eftersom huset ska säljas kommer den ved vi redan huggit att räcka länge till rörspisarna på landet. Det troliga alternativet för oss att flytta till är en marklägenhet uppvärmd med direktel, och blir det en 1000-års-vinter som endel befarar så kan vi nog räkna med störningar i vårt elsystem. Då kan vårt störningståliga fritidshus på landet vara guld värt.

4 kommentarer:

 1. Körde himla mycket ved i våras/somras! :) Blev lite långtråkigt på slutet, men oboy vad glad jag är för veden nu. Med tanke på kylan och vedbristen.

  SvaraRadera
 2. Min fru är så ful så när hon går in i vedboden då går sågbocken ut.

  SvaraRadera
 3. Jag antar att fjärrvärmeverket har nog med fossilbränsle men man vet ju aldrig så jag har mina underställ och mina värmeljus.

  SvaraRadera
 4. Anonym: Se där, då har du i alla fall något i vedboden du kan värma dig med!

  Vi övriga har förberett oss på andra sätt ;-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...