onsdag 31 mars 2010

Peak Oil-politiker, förenen eder!

Härmed startar jag ett nätverk för politiker från alla partier, politiker som tycker att Peak Oil, oljetoppen, inte prioriteras tillräckligt högt.

Målet är att vi ska kunna komma överens om en gemensam problembeskrivning som möjliggör för oss att skriva debattartiklar att publicera i hela landet! Jag ser framför mig en artikel på DN-debatt som kronan på verket, med undertecknare från alla riksdagspartier!

Vi behöver inte vara överens om allt, vilka åtgärder som ska vidtas eller dylikt. Vi ska inte starta parti tillsammans, vi ska hitta en minsta gemensam nämnare så att vi kan föra upp frågan på partiernas dagordningar så att den blir synlig för gemene man och att något börjar hända!

Så, är du politiker, eller känner någon, som anser att vi kommer få problem i och med att flödet av olja börjar minska inom en snar framtid, maila mig så vi kan utmejsla vår gemensamma nämnare för vidare debatt!

ylva * engstrom @ gmail * com

(Byt ut * mot . och ta bort mellanslagen)

11 kommentarer:

 1. Mycket bra initiativ! Jag deltar gärna. Skall försöka intressera andra (från lite olika partier) här i Uppsala också. Men nu är det Påsk. Njut av den!

  SvaraRadera
 2. Klockrent!!
  Hoppas fler politiker än ni tar denna fråga på allvar då den måste anses som dn allra viktigaste.

  SvaraRadera
 3. Bra initiativ! Hoppas du får napp och att denna viktiga fråga börjar uppmärksammas politiskt. Glad påsk!

  SvaraRadera
 4. Bra initiativ Ylva, får hoppas fler politiker ansluter sig till detta istället för diverse dravel som ofta debatteras.

  SvaraRadera
 5. Hej Ylva.

  Jag är inte politiker (men funderar faktiskt på att bli) men vill bara tacka för att du uppmärksammar denna fråga.

  För mig finns det ingen fråga som är viktigare och det är en skandal att den inte har omhändertagits tidigare.

  Vi är många som i valet kommer rösta på det parti som bäst tar denna fråga på allvar.

  Tack, återigen.

  SvaraRadera
 6. Tack för alla uppmuntrande tillrop!

  Några hugade spekulanter har dykt upp, men ännu finns det platser kvar! Särskilt från de styrande partierna, så känner ni någon som tillhör allianspartierna och har fattat Peak Oil så hör med dem om de kan vara intresserade!

  SvaraRadera
 7. De styrande partierna har ju alldeles nyligen presenterat "förbifart Stockholm" så de hänger väl inte på låset här just idag. Representanter därifrån dyker nog upp vad det lider. Peak Oil skall debatteras ikväll i SVT1 i programmet "Debatt" (nej, det är inget aprilskämt!).

  SvaraRadera
 8. Haha, det är ju nästan så att man borde gå med i Folkpartiet (igen) bara för att få kunna gå med i det här nätverket! :D

  /Starvid

  SvaraRadera
 9. Ur den synvikeln, Starvid, var det synd att du gick ur! Men du kanske känner någon som fortfarande är kvar, som har insett problemet?

  Vad det gäller kvällens debatt så är jag inte säker på att jag klarar av att se det live, jag blir så arg när jag ser på sådana fördummande förenklade och konfliktvidgande evenemang...

  SvaraRadera
 10. Mycket bra initiativ! Kan tipsa om att Knivsta kommun tar Peak Oil på allvar, och försöker ställa om till ett mer självförsörjande samhälle. Ta kontakt med dem och se om ni kan samarbeta!
  Håller även med Niclas J om att många nog kommer att rösta på det parti som tar problemet på allvar, och framför allt vågar ta upp ämnet och starta en debatt.

  SvaraRadera
 11. Bra, du kan läsa vad vi skrev till Myndigheter och Partier för över ett år sedan, men aldrig fått någon respons på.
  http://www.asposverige.se/2010/03/uteblivit-svar/
  Du kan även söka på ASPO Sverige på Newsdesk. Vi har även haft en omröstning om orsaker till att det inte behandlas.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...