tisdag 6 april 2010

Det andra livet

Det känns som om jag lever två liv just nu, ett på jobbet och ett på landet. På helgerna har vi dessutom både TV- och Internet-fritt, vilket ytterligare förstärker känslan av en annan verklighet. Nu i påskhelgen blev det extra mycket gjort, det mesta som förberedelse inför sommarens odlingar, men även en del annat.


Ett skärmtak som hade rasat under snömassorna i vintras röjde vi undan nu. Det låg tjocka lager med löv från vårdträdet över allt, och under det visade det sig finnas en hel del fynd av mer eller mindre önskad karaktär. De positiva överraskningarna var bland annat en bykgryta av koppar och hjul till en lådbil medan de negativa var bland annat avgassystem till både bil och moped, ett trasigt akvarium och allmänt skräp. Jag kan inte fatta att folk slänger sådant ute som uppenbarligen inte kommer att förmultna... När jag röjde mig ner bakom magasinet hittade jag en riktigt stor överraskning i form av en jordkällare till, en med två rum! Och skicket var nog lika bra som den andra jag har hittat, under den andra änden av samma magasin.
Det fanns till och med gammal rödlök kvar, dock av tveksam kvalitet. Lök ska väl inte förvaras i jordkällare över huvud taget?

Jordkällaren behöver bara en ny ytterdörr samt möjligen inredning av något slag. Misstänker att det kan bli svårt att få behålla något från råttornas framfart. Det går ju liksom inte att göra det tätt. Magasinet självt behöver sig en översyn av taket. Tur att man inte är höjdrädd.

2 kommentarer:

 1. Inte varje dag man hittar en jordkällare på tomten :)
  Vad beträffar löklagring så den infon jag hittade är att de skall förvaras på ett svalt ventilerat ställe...

  SvaraRadera
 2. Jag har en bok om jordkällare, finns återgiven till stora delar här publicerad i Vaxt Eko. Där kan man läsa att:
  Lök ska ha det torrt och kallt, dvs. 75 % relativ luftfuktighet och runt 0°C. Den ska alltså inte ligga inne i själva källaren, utan hellre i svalen.

  Nu vet jag inte varför det skulle vara lägre relativ fuktighet i svalen, men i alla fall... Annars har jag också hört att den förvaras med fördel i köket.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...