söndag 18 april 2010

Mellandag i Bretagne och Normandie

I väntan på ev flyg på söndagen användes lördagen för att uppleva Bretagne och Normandie. Men hyrbil styrdes kosan mot Mont Saint Michel. På vägen besökte vi en äkta väderkvarn där de faktiskt malde idag, mest för turister. Fantastiskt sätt att utnyttja lokala råvaror och kraftkällor för att kunna framställa livets nödtorft.

Mont Saint Michel var en fantastisk upplevelse av obändlig byggkraft som man bara kan ana mödan som krävts. Och detta utan oljeslavar, här var det snarare fråga om religiösa slavar, dvs att bygga till gud.Som några läsare så vänligt påpekat blir det ingen flygresa på söndag heller. Undersöker lite andra alternativ i väntan på att vinden ska vända. Skulle hemresan dröja så finns det ju verkligen värre ställen att vara strandad på. Här är det vår, körbärsträd och maskrosor blommar och folk planterar i sina trädgårdar. Det verkar vara betydligt vanligare här att folk faktiskt odlar något av betydande mängd i sin trädgård. Dessutom är åkrarna mycket mindre, ofta med rader av hamlade träd som avskiljare. Man anar att det gör den biologiska mångfalden större.
Jag längtar hem till min familj och mitt eget trädgårdsland!

4 kommentarer:

 1. Kan ni inte köra bil hem? Ni har ju fått tag på en hyrbil.

  SvaraRadera
 2. Vi måste få godkänt från vår arbetsgivare att ta hyrbil hem till sverige då det inte är helt gratis. Men jag kommer att börja jaga dem per telefon idag, hoppas på framgång.

  SvaraRadera
 3. Det finns två aspekter på detta "flygstopp" det ena är riskhanteringen, vad jag vet har aldrig något flygplan störtat på grund av vulkanaska de senaste 40 åren, och då inte heller några döda. Hur många kommer nu att dö i olika olyckor på vägarna i bilar och bussar, om man nu ska bussa resenärer från Grekland till Sverige.
  Det andra visar på den ökande komplexiteten i samhället som vid en viss punkt inte ger mer nytta för ökande regleringar utan det blir kontra produktivt.
  Det finns en bra artikel om detta på The Oil Drum. Peak civilisation
  Jag har även skrivit ett inlägg på ASPO Sveriges hemsida om detta.
  http://www.asposverige.se/2010/04/riskanalyser/

  SvaraRadera
 4. Hyrbilsstationer börjar fyllas på med svenska bilar som behöver komma hem. Det kan kanske vara en lösning för Dig:
  "Samtidigt som hyrbilsstationer i Sverige fylls med bilar från utlandet så har svenska hyrbilar körts ner till kontinenten av resenärer vars flyg ställts in. Även dessa fordon ska på något sätt tas ”hem”.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...