fredag 16 april 2010

Ny resa bokad, men kommer den att gå?

I stället för att sitta på flyget hem så sitter jag nu på jobbet igen. Vi har lyckats få kontakt med vårt resebolag och bokat om våra hemresebiljetter till söndag eftermiddag. Den stora frågan är ju egentligen om flygplanen kommer att följa tidtabellen då, eller om de ens kommer att flyga över huvud taget.

Det har över huvud taget varit svårt att få information, websiterna ger inte så mycket, de flesta hänvisar till flygbolagens telefoner vilka är omöjliga att komma fram på. Endast sent i går kunde vi få bekräftelse på det vi egentligen redan visste, att vi inte skulle kunna flyga idag. Flygbolagen är försiktiga med att verkligen flagga flyg som inställda, även om sannolikheten för att de ska avgå som planerat är försvinnande liten.

Ännu så länge planerar vi fortfarande att åka med flyg hem, det mest beroende på att alla tåg är fullbokadelångt fram över. Jag känner inte att jag sitter så pass i sjön att jag vill acceptera korridorplats och långa väntetider. Men är vulkanen lika aktiv ännu på söndag och vindarna blåser åt samma håll som nu så får jag väl prioritera om. Min bästa plan då är att försöka hitta någon lastbil som är påväg mot Sverige. Om du som läsare känner till någon, så hör gärna av dig!

4 kommentarer:

 1. Lycka till! Det ser dock mörkt ut för flyget hemåt. Även om Paris' flygplats öppnar är det mycket osäkert i södra Skandinavien. Du kan kolla askmolnskartor på http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/vaacuk_vag.html - den översta länken är alltid den senaste kartan.
  Jag skulle nog försöka mig på annat färdmedel.

  SvaraRadera
 2. Det är nog troligen som du säger, att det kommer att bli dåligt med flyg i norra europa framöver. Det får en att inse att ens egna problem att komma hem är rätt små jämfört med alla andra problem som uppkommer vid ett sådant här plötsligt stopp av allt flyg.

  SvaraRadera
 3. söndag eftermiddag - du är super optimist, ja, "jagvillha" typ, gratis

  SvaraRadera
 4. och att någon vågar ta flyget strax efter katastrof, ja, kamikadze?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...