fredag 31 maj 2013

Livet för en månskensbonde

Ibland är det hårt att vara månskensbonde. Den här veckan har det varit mycket att göra, särskilt med tanke på att vi ligger efter med stängsling. Såhär såg min kväll ut igår.

Började med att hämta dottern på fritids. Hemma strax efter 18. Lagar mat samtidigt som jag diskar från gårdagen och pratar med dottern.
Efter maten går jag ut för att sätta stängsel. Sonen släpade ut stolp kvällen innan så jag behöver bara ha med mig hoting och klubba för att gå ut och sätta ner stolp. 18 stolpar fanns det och dem hade jag satt ner en och en halv timma senare. Jag hade också med mig en rejäl grensax och en såg för att få undan vegetationen där stängslet ska gå.
Jag går in och nattar dottern som har väntat på mig. Sambon och sonen har redan somnat.
Kopplar släpkärran och lastar på lie, räfsa och högaffel. Jag måste fixa lite mer mat åt fåren, eftersom inte nya hagen är klar. Slår i en dikesren ett släpkärrelass. Pratar med grannbonden som är ute och sprutar. Hör två skott på relativt nära håll och tänker att nu sköt någon en gris.
Åker hem, ger fåren gräs och matar flasklammet.
En bil kommer, det är en kompis som tydligen var skytten. Han har skjutit två vildsvin, unga sk. brungrisar och behöver hjälp att få ut till bilen och upp på flaket. Vi drar varsin gris över lerig åker och hjälps åt att slänga upp dem på hans pick-up.
Väl hemma igen är det väl över sovdags, klockan är ca 23.

Upp igen, klockan ringer vid 5.

6 kommentarer:

 1. Slit inte ut dig Ylva!

  SvaraRadera
 2. Tack för omtanken! Det finns visst dig för varningen... Men samtidigt ger det mig så mycket tillbaka, kanske särskilt det fysiska jobbet då det blir ganska mycket sittande annars.

  SvaraRadera
 3. Det finns visst fog, skulle det stå.

  SvaraRadera
 4. Sommarhalvåret är intensiv, känner igen mig i att vara fem i tolv med somligt, särskilt det första året med får. Man vet ju inte hur snabbt de äter och vad, blir liksom en smått jobbig upptäckt mitt i allt, det går inte att skjuta på till en annan vecka :-)

  SvaraRadera
 5. Vad är det för jävla slashas till sambo du har som ligger och sover när du gör mansarbete?

  SvaraRadera
 6. En skogsarbetare som har suttit i en skogsnaskin utan AC hela dagen. Dessutom gillar jag det du kallar mansarbetet. Synd för oss att ingen av oss är särskilt förtjusta i kvinnogörat..

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...