söndag 9 augusti 2009

Sen andra sådd

Nu har orken och tiden till slut hunnit i fatt och jag har slutskördat den tidiga potatisen, tidiga morötter samt märg- och spritärtor. Ärtorna har givit lika delar mat och utsäde till nästa år. Potatisen var ju så skrovlig att jag inte tror att den lämpar sig för min jord, får nog leta efter en annan sort till nästa år.

I potatislandet försöker jag med en andra sådd. Där sattes bl.a. sådant som jag inte fick plats med tidigare, rödbetor och spenat samt mera sallad, mer tidiga morötter och ett par plantor med kålrot. Ska bli spännande att se om det blir något med detta. Jag är medveten om att det blev lite väl sent, men semestern och en sommarförkylning mitt i värsta augustihettan satte krokben för mina planer.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Såg din annons i Åter om ekoby m.m. Hoppas det kan bli något. Jag skriver i Åter och har ett fritidshus vid sjön Vindommen. Verkar som om du också håller till i trakterna? Kolla in min blogg som handlar om samma saker som din. http://backaberg.blogsome.com
  MVH/Jan

  SvaraRadera
 2. Hej Jan!

  Jo jag har läst i din blogg med, och avundats dig som redan har fått tag på ett eget ställe. Jag är ju en nybörjare i jämförelse. Jag är mycket riktigt i trakterna jag med.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...