måndag 14 september 2009

Grålle med förhinder

Helgen som var hade vi tänkt att vi skulle försöka laga Grållen. Den lider ju av sprucket motorblock. Tanken var att vi skulle köra den ett par hundra meter för att komma intill en vattenslang för att där kunna tvätta av motorn och fylla på kylaren för kunna exakt lokalisera sprickan. Jag har köpt in kemisk metall för att försöka laga sprickan utifrån.

Alla våra planer kom på skam. Traktorn vägrade starta! Först verkade batteriet lite trött, så det fick lite extra kraft från bilen. Då vevade startmotorn på bra, men det var inte antydan till tändning. En titt runt traktorn visade att det efter varje försök att starta motorn, rann en skvätt med bensin från fel sida på förgasaren, alltså i luftinsuget.

Det skulle ju kunna vara felet, kunde man tänka sig, men av någon orsak tog vi ut ett tändstift. Det var kruttort. Men vad värre var så var det ingen gnista heller! Vi lyfte på fördelarlocket och där var det ingen vacker syn. Locket verkade ha varit fel påsatt, så att rotorn hade gnagt ner ett stift medans de andra inte hade haft någon kontakt. Det låg metallspånor på botten.


Det känns avlägset med min dröm om en Grålle med gengasaggregat med vilken jag kan bruka min lilla åker. Nu tog orken slut, i alla fall tillfälligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...