tisdag 15 september 2009

En helg på landet

I väntan på att hitta en lagom stor gård till ett lagom pris, så arrenderar jag en liten åker och hyr förhoppningsvis snart även en liten stuga till. Det är också här som årets halmodling har huserat, dock ej på "min" åker, utan mangårdsbyggnadens eviga potatisåker. Gården som detta finns på ligger i vackra Tjust och här har vi även bott tidigare. En gård har ofta så många praktiska utrymmen, så trots att det var 9 år sedan vi flyttade här i från så har våra grejor aldrig riktigt lämnat ladorna. Vi har även haft anledning att åka hit då vi skött skogen för ägaren som saknar sådan kompetens, samt haft vår vedhantering här. Nu finns här även Grållen och snart även vår husvagn. För att husvagnen ska få plats under tak så ska ett fack i vagnslidret tömmas på ved och det har vi ägnat oss åt i helgen när inte traktorreparationerna gick så bra.

Nu har ändligen barnen blivit så stora att de kan hjälpa till (om de vill) och inte bara behöver ses efter hela tiden. Åka traktor och traktorsläp var populära sysslor.

Sedan gjorde vi en avstickare till grannbonden för att avhandla affärer medans barnen roade sig med de fantastiska "klätterställningar" som där fanns.

Drivs de månne av grön el?

Bonden i fråga hade för övrigt fått endast 37 öre per kilo vete i år, (med relativt hög fukthalt) och var nu förbittrad och undrade varför de skulle hålla på att slita för ingen lön. Ja det kan man faktiskt undra. Dessa låga priser på bondens produktion är en destruktiv kraft som snabbt kan bytas i skenande priser och matbrist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...