fredag 11 september 2009

Besvikelser och tankar kring en gård

I går var vi och tittade på en liten gård som skulle kunna passa vår plånbok. Men hur det nu var så kändes det inte rätt... Min sambo är skogsarbetare och vill gärna ha lite skog. Det enda som fanns på den här gården var en liten åkerholme som använts som sophög där det växte asp. Det som var mest negativt för mig var också skog, men inte avsaknaden av utan tvärt om, hög skog. Det var bara det att det var grannens skog, som växte högst 100 meter bort, söder om bostadshuset som därmed kommer att ligga i skugga på vintern, något som jag är mycket känslig för.

Det visade sig också att gården inte var taxerad som jordbruksfastighet utan som villatomt trots att den var 3,2 hektar. Det har sina sidor, man kan inte göra avdrag för maskiner i bokföringen, inga eu-bidrag för vad det nu är värt mm. Nej, det kändes inte rätt.

Idag känner jag mig besviken. Jag vill så gärna ha en egen gård som har åtminstone ett hektar odlingsbar mark! Letandet får fortsätta.

4 kommentarer:

 1. Som jag bloggat om så kommer alla bebyggda gårdar på mindre än fyra hektar att taxeras om till småhusfastighet, så ni bör titta efter något som är över fyra hektar.

  SvaraRadera
 2. Jo, jag har också läst det i ATL, min tanke var dock att om man köper nu så hinner man göra avdrag för uppstarten av verksamheten innan förändringen görs, samtidigt som den hotande förändringen kanske verkar nedåt på priset. Å andra sidan har jag inget emot en gård på mer än fyra hektar, så länge vi har råd med den!

  SvaraRadera
 3. Jag befinner mig i motsatt sits, har hittat en gård men kan inte köpa nu. Fortsätt leta så ska du se att ni hittar rätt...

  SvaraRadera
 4. Överlevare: Den situationen är inte heller rolig! Hoppas att du har bättre tur vid senare tillfälle.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...