söndag 21 augusti 2011

Lantbruksauktion!

Idag har jag tillbringat hela dagen på en lantbruksauktion, något jag sett fram emot hela sommaren. Gården där det hela utspelade sig var bara fem kilometer från vårt fritidshus, så det passade mycket bra. Det var också fint väder och en massa bekanta människor, förutom alla intressanta grejor man kunde lägga vantarna på. Gården däremot var inget för oss, så det gjorde inget att den redan var såld.

Auktionsutroparen var väldigt duktig på att få auktionen framåt och det ödslades inte mycket tid på att vänta på folk som velade. Många utrop blev inte heller sålda, vad som händer med dem sedan vet jag inte, det passerade en del intressant i det facket också.

Några fynd blev det för egen del också. Bland de nyttiga återfinns blåa tunnor (rödfärg) med lock för 60 kr. Den ena visade sig dessutom innehålla kräftmjärdar... Ett knippe trädgårdsredskap med bland annat potatishacka, handdragen potatiskup, handdragen plog, korp, högaffel, barkspadar, rensjärn mm för160 kr. Det största fyndet var nog ändå en potatisorder i fint skick från det närbelägna Överrums bruk för endast 60 kr som jag är särskilt nöjd med.

Denna hjulhacka av lite modernare snitt ingick i ett större utrop där jag helt enkelt köpte den av den nye ägaren som inte egentligen ville ha den, 50 kr.

På nöjessidan köpte jag en segeljolle av äldre snitt i fin lackad plywood, liknande optimist men större och med spetsig stäv, komplett och i fint skick för 290 kr. Passade ypperligt då familjen återupptagit seglingen med barnen men finner att just optimisten är liiiite trång numera. Jag köpte också en liten pigtittare som min dotter ville ha, för relativt dyra 160 kr.
Sambon i optimisten, ser lite trångt och tungt ut.

Slutsats, en trevlig och givande dag, men jag kommer nog att gräma mig länge för den där tvåskäriga plogen någon fick för 200 kronor...

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...