torsdag 8 oktober 2009

Drömmar

I helgen var vi och tittade på en gård som snart kommer att bli till salu. I många avseenden var det en drömgård för oss. Gården låg i vackra Kindabygden i en sydsluttning ner mot den lilla vägen. I brynet mellan skog och åker var gårdens bostäder placerade. Skogen sträckte sig upp mot det lilla bergets topp bakom. Gårdens ägare hade verkligen bemödat sig att skapa en vacker och funktionell miljö. Fruktträden var många och skickligt beskurna, trädgårdslanden hade ännu växande grönsaker och gröngödsling.

I växthuset frodades ännu tomater och vindruvor. Jag har aldrig smakat dessa små vindruvor som förekommer i växthus förut. De var verkligen underbart söta och goda. Från växthuset och österut mellan åker och skog hade man vårdat fram en slåtteräng kantad av blommande träd som ledde bort till den gamla så kallade hästhagen. Dammen som man grävt blänkte i höstsolen, vinden lyfte upp kanterna på några näckrosblad.

Det som numera användes som bostadshus var den före detta ladugården som hade inretts funktionellt med många fönster mot syd, solfångare på taket, en rejäl murstock med såväl bakugn, öppen spis, vedspis och vedpanna. Planlösningen var ganska öppen utan många dörrar på nedervåningen, men ändå avgränsad så att det skapades flera logiska rum.

Ovanför gården uppe i skogen fanns ett litet sågverk och en liten åker där det var mer sandblandad jord där man odlade sina rotfrukter. Morötterna var tre decimeter långa och ca 5 centimeter i diameter, således var jorden både djup och lucker.

Förra sommaren hade tyvärr skogen råkat ut för skogsbrand. Nu var väl grannarna värre drabbade, men branden hade ändå gjort så att det i stort sett inte fanns mer än ved till pannan att ta.

Visst, om man hade obegränsat med pengar kunde man säkert önska sig både mer mark med mer skog på och större bostäder. Men den här gården är ypperlig för våra önskemål och förhoppningsvis även för vår plånbok. Drömmar...

Detta vore verkligen en drömgård för oss, om bara priset kan bli rätt!

4 kommentarer:

 1. Det låter fantastiskt!
  Jag hoppas verkligen att ni får köpa gården. Och till rätt pris.

  SvaraRadera
 2. Jag håller tummarna för er. Skulle det inte gå vägen, se det så här: ni är seriösa spekulanter på en gård. Det är inga fantasier, det är planer satta i verket!

  SvaraRadera
 3. Tack båda två för de uppmuntrande kommentarerna! Det jobbiga är ju att jag har lite dåligt med tålamod, och troligen lär inget ske förrän just i vår... men jag kommer att jobba för det!

  SvaraRadera
 4. Se väntetiden som en möjlighet. Ni hinner stoppa undan lite mer pengar. Tänka ett varv till: är det verkligen en så fantastisk gård som vid första anblicken.
  Det är rådet som ges alla som har problem med att hålla i händerna, vänta en vecka, vill du fortfarande ha saken så köp den.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...