tisdag 15 februari 2011

Färdigflyttad (nästan i alla fall...)

Det har varit tyst här ett tag igen och det beror på att vi har flyttat. Vi tog fram det stora skohornet och klämde in oss i en trea på ca 72 kvm. Från att tidigare residerat i en villa på ändå blygsamma 95 kvm men med en lika stor källare så blev det mycket saker som inte fick plats. Jag och sambon är samlartyper båda två, inte så att vi har samlingar av konstiga saker, men att vi inte vill slänga något som fungerar eller som kan vara bra att ha senare... Mycket sådant var det.

Men nu är alla saker flyttade, de flesta är sorterade en gång till och vi kör överflödet till fritidshuset där det väntar på att vi ska hitta en egen gård. Sedan tänker jag aldrig flytta mer!

Observation 1: Väldigt mycket mat fanns det i skåpen, både torrvaror och konserver. Vi har datumsorterat allt och börjar ta av det som snart (eller nyss) passerar bäst före.

Observation 2: Väldigt väldigt väldigt mycket grejor. Vi har beslutat om inofficiellt köpstop

Fundering: Vad gör ni andra småbarnsföräldrar med avlagda barnkläder, spjälsängar och dylika tillbehör, som är fullt funktionsdugliga men inte de allra vackraste? Jag har lite svår att släppa att det kan vara betydligt snålare med överflödet om bara några år, därför känns det inte bra att slänga sakerna. Sälja känns svårt i och med att folk helst vill ha nytt. 

13 kommentarer:

 1. Jag tog med kläderna till loppis, sålde på tradera, blocket. Folk vill ha begagnat och numera ligger det i tiden med. (med tanke på miljö och ekonomi) Alternativ är att skänka bort via "bortskänkes-ställen" eller ge till Erikshjälpen. Men försök sälja det i första hand. Det kan ge en del pengar ju =)

  SvaraRadera
 2. Samma sak gäller alla andra saker med. Det är mkt man samlar på sig under årens lopp och är det helt så finns det alltid nån som vill ha det. Även en del som är trasigt kan det finnas lite värde i då en del letar reservdelar till tex mobiltelefoner osv. Tradera som jag nämnde i tidigare inlägg är ett bra sätt. Det är inget man förlorar på då köparen betalar frakt.

  SvaraRadera
 3. Behöll det bästa, kommer till användning för barnbarnen, och sålde/skänkte bort resten.
  Och så ska man aldrig räkna bort risken/chansen att det blir en "sladdis"! Livet är fullt av positiva överraskningar också

  SvaraRadera
 4. Barnprylar och barnkläder? Vi har skänkt bort till kompisar och släktingar med yngre barn, skänkt till hjälporganisation som skickar till Litauen och sålt en del på Tradera.

  SvaraRadera
 5. Flitige Fredrik15 februari 2011 10:16

  Lämna gamla saker till Stadsmissionen (eller liknande). Då blir det quadruppel nytta:

  - pengarna som sakerna säljs för går till hemlösa

  - någon som kanske inte har så gott ställt kan köpa dina saker begagnat och billigt

  - ofta jobbar folk med lite bekymmer i bagaget på Stadsmissionen (mfl) och de får därmed jobb.

  - och sparar du på miljön genom att grejorna används ist.f. att ligga i ditt fritidshus

  En no-brainer alltså.

  SvaraRadera
 6. Vackra hemmasydda/-stickade kläder som farmor/mormor mfl gjort har vi sparat till kommande barnbarn. Det är roligt med arvegåvor, speciellt handgjort. Resten har vi gett bort till familj, släkt och vänner. Vi valde medvetet att ge bort det som var funktionellt och helt istället för att sälja. Själva har vi fått (och får fortfarande) kläder för åtskilliga tiotusen kronor genom åren. Det är rätt skön känsla när hösten kommer och man går upp i kammarn och plockar fram "nya" jackor, stövlar, overaller, tröjor mm. Utan att lägga ut en krona.

  SvaraRadera
 7. En del barnkläder har vi lämnat vidare till släkt och vänner. Ju äldre barnen blir, desto mer sliter de på kläderna, så det blir inte lika mycket kvar att hantera längre. En del saker har vi ändå sparat, just med tanke på att det kanske inte kommer att vara lika lätt att köpa nytt för kommande generation. Sängar, stolar, barnvagnar och liknande har vi lagrat. En del är redan inne på tredje generationen och femte barnkullen.

  SvaraRadera
 8. Några sladdisar blir det inte här, det fixade kirurgen.

  Jag har sjänkt det mesta till Myrorna, mest för att det var enklast, mottagningskontainrar finns på "återvinningscentralerna". I mitt samhälle har vi "klädbytardagar" där endel har sålts.

  Jag tar gärna emot kläder, men känner färre som vill ha. Alla i min umgängeskrets som har barn har goda inkomster och ser ingen anledning till att inte köpa nytt (och dyrt).

  I fritidshuset finns lagrat barnkläder från bebis upp till ca 3 år. Även bebisgrejor i allmänhet. Barnvagnarna överlevde inte fler än 5 barn (inte mina alla). Det är med skräckblandad känsla jag tänker på ev barnbarn... (Mina barn är 5 och 8 år gamla nu).

  Visst borde man försöka sälja mera, men jag har inte orkat börja.

  SvaraRadera
 9. Gett bort en del kläder och bebisprylar till vänner som fått barn, lämnat annat till insamling, kasserat det som har sett bäst förut. Mycket hänger på om man är stora- eller lillasyskon själv tror jag, för är man storasyskon brukar ens barns kusiner alltid ha behov av kläder.

  Gratulerar återigen till flytten. Tror ni sålt med bra timing, men akta er för smågårdsbubblan nu bara.

  SvaraRadera
 10. Att flytta är ofta det bästa sättet att rensa! Själv gjorde jag mej av med 3/4 av mina prylar en gång för 15 år sedan, och har försökt hålla mej till nödvändigheter sedan dess. (sen kan man ju inte alltid rå för allt vad resten av familjen släpar in!)
  Barnkläder har vi tagit mot i stora mängder och med tacksamhet,men problemet kvarstår när man själv vill bli av med dom...?

  SvaraRadera
 11. Vi har skänkt det mesta av barnkläder och barnprylar till släkt och vänner, även våra vänner med goda inkomster tillhör den förnuftiga typen som gärna tar emot begagnat. den senaste tiden har jag dock börjat tveka innan jag lägger ner skor och kläder i ge-bort-kassen ... kanske behövs dessa till eventuella barnbarn, när det kanske är mycket svårt att hitta eller ha råd med sådant? Möjligen överdrivet, men som det nu verkar barka så ...

  Grattis till er som kommit på plats - vad skönt! Nu oroar jag mig för att det redan börjar spricka i bubblan och att vi inte hinner sälja till det pris vi vill under våren.
  /Lillen

  SvaraRadera
 12. En bråkdel har vi gett till återvinningen, lämnat en del till 2:nd hand
  Återstår en massor.....
  Vi har även handlat mycket på 2:nd, Dunjaka 40:- ! :-)

  //P

  SvaraRadera
 13. Sälj i bulk skulle jag säga
  1500:- för barnkläder, säng, leksaker osv. skulle få vilken mormor som helst med barnbarnen på väg för besök att bli spekulant.

  Inte jättemycket pengar men enkelt och snabbt.

  Känner någon som köpte 15kilo kläder 1-10år (väldigt slitna och tråkiga) för en bilig peng för att ha ombyten när barnbarnen kom på besök. Det är inte mycket som är säkert här i livet, men att barn skitar ner sig är det.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...