onsdag 15 september 2010

Om man vill rösta på mig

Om man vill rösta på mig så måste man bo i Östergötland, gärna i västra delen av landskapet. Där finns jag med på landstingslistorna, låt vara en bit ner. Och vad är det för person ni ska kryssa för? Jag heter Ylva Engström. Mina hjärtefrågor vad det gäller vården är att vi inte får tappa bassjukvården för att det läggs pengar på den högspecialicerade vården, nya oerhört dyra mediciner och dyra apparater som ger "lite pang för pengarna". Ett annat sätt att se det är att jag vill göra vården mindre komplex och därmed mer störningskänslig inför kommande energibrist. 

Det kan också passa här att redovisa att jag har en privat sjukvårdsförsäkring via min arbetsgivare. Nu i samband med mitt kassa knä utnyttjar jag denna. Jag har inte gjort någon jämförande studie, men jag fick träffa specialist efter en dag och kommer att opereras nästa vecka. Som kuriosa så frågade jag vad dylik operation kostade och blev förvånad att det var så lite som 15 000 kr. Jag behöver inte ha varit sjukskriven länge förrän det här är en vinst för alla utom försäkringsbolaget. Nu släpar jag mig dock till jobbet i alla fall, det känns konstigt att vara sjukskriven när huvudet och händerna som är det jag använder mest fungerar utan problem. Det är bara lite jobbigt att ta sig dit och hem...

5 kommentarer:

 1. Lycka till med operationen! Tyvärr bor jag inte i Östergötland, men jag var med i Östgöta Nation när jag låg i Uppsala.

  SvaraRadera
 2. Detta kan ge dig tips om hur man ska ställa om sjukvården/göra den mer resilient:

  http://www.energybulletin.net/stories/2010-09-06/oil-health-and-health-care

  SvaraRadera
 3. Tack Daniel! Östgöta Nation måste väl vara nästan samma sak? ;-)

  SvaraRadera
 4. Ylven!

  Det är en omöjlighet att rösta på dig, därför att en röst på dig även är en röst på Lars Ohly.

  Tyvärr, Miljöpartiet har satt sig i båten med kommunisterna och den båten vill jag inte åka med i. Hade ni gått fram med Sossarna såsom det var tänkt från början hade det varit mycket bättre för ditt parti. Synd att Mona, Maria och Peter spelade bort korten så fatalt när fackrörelsen "krävde" att VP(k) skulle med i samarbetet.

  Nej, i år fick det bli KD.

  SvaraRadera
 5. Ylven, vad tycker du om läget nu? Ska mp stödja alliansen? (För mig vore det ett dream-team, då jag tidigare var för mp innan de valde nuvarande sida..)

  //HPD

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...