måndag 9 september 2013

EU vill stoppa gamla spannmålssorter

Nu verkar det som om EU återigen vill lägga sig i vilka fröer som odlas. Den här gången är det inte kökdväxter utan spannmål som har hamnat i skottgluggen för EU's klåfingrighet. I en artikel i ATL som i sin tur citerar TT sägs det:
Förslaget som kom i maj innehåller regler för vilka sädesslag som får säljas vidare som utsäde, skriver nyhetsbyrån TT.
Hans Larsson, som forskar om växtförädling i ekologisk odling vid SLU, är orolig för att de allt populärare sädesslagen ska försvinna.
– Grundtanken i förslaget är att det inte ska vara tillåtet att överlåta eller sälja de gamla sorterna, säger han till TT.
Protester har lett till att det har gjorts några undantag i förslaget. Det är ännu inte klart hur den nya utsädeslagen inom EU ska utformas.
Man borde inte bli förvånad över dumheten, men ändå. Ett sådant förslag kan inte gynna något annat än de stora agri-företagen. Och det på den genetiska mångfaldens bekostnad!

3 kommentarer:

 1. Har du läst något om vad de har för motiv?

  Det är bara en tidsfråga innan de lyckas förbjuda husbehovsodling med motivet sprider sjukdomar, sen ryker hemslakten med motivationen att säkerställa en bra bedövning. Den nedsmutsande vedröken kommer tätt därpå.

  Förbud mot att renovera bilen själv kommer också om man inte har de filter och reningsanlggningar som verkstäderna har.

  Centralstyrningsinriktade politiker vill inte ha självständiga medborgare så enkelt är det. De springer gladeligen storföretagens ärenden för att knyta ihop säcken.

  Hur länge skall vi finna oss i detta?

  SvaraRadera
 2. Jag vet inget om motivet till detta. Hittade bara denna lilla artikel i ATL som jag länkade till.

  Det är inte utan att man hoppas att allt kollapsar innan politiker och tjänstemän har slagit sönder allt vad självverksamhet heter...

  SvaraRadera
 3. Det där är helt enkelt så idiotiskt att man får fel i huvudet vid blotta tanken! Ändå är man inte ens överraskad, för dumheten tycks inte ha några gränser.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...