torsdag 18 juli 2013

Mera stängsel, mera hage!

Eftersom vi skaffade får innan vi hade flyttat in så ligger vi steget efter med det mesta. I förra veckan gick vi upp gränser med en granne, senare under veckan så satte vi nya stolp och stängsel utmed en av dessa gränser. De tecken på gränser som vi letade efter med grannen syres så mycket bättre när vi röjt undervegetationen. Här har det gått stängsel i många generationer.


Det fanns både spår av gammal gärdesgård och taggtråd.  Nu blir det el i kombination med viltstängsel. Bara viltstängsel prövade vi hemma i trädgården, men då var det några får som kröp under. Nu går det en eller flera eltrådar underst för att motverka sådant beteende, både från fåren och eventuell varg.


Här kommer fåren in i hagen. Lite försiktigt, men glada åt nytt bete.


3 kommentarer:

 1. Så fel det blir ibland! När jag läste rubriken, läste jag inte hage, utan hagel och blev väldans avundsjuk, för vi har inte haft någon nederbörd sen jättelänge!
  Monzan

  SvaraRadera
 2. Vi fick faktiskt 10 mm regn här förra veckan, så det är inte helt uttorkat, tidigare under sommaren hade vi regn nästan varje dag... Mot vädrets makter är man maktlös!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...