tisdag 15 januari 2013

Kattbesök hos fåren


Vi har två katter. En gammal katt, Lisa, som fyller 17 år i mars. Hon har flyttat med oss fem gånger, oräknat när hon flyttade hem till oss. Hon gillar inte snö och kyla och vill helst vara inne på vintern. Ladugården och fåren verkar vara det läskigaste som finns enligt Lisa. Sedan har vi katten Smulan som flyttade hem till oss på julafton, från grannen 700 meter bort. Hon är ett halvår gammal och är mycket lek och bus i.

Igår hade vi med Smulan till ladugården för första gången. Förhoppningen var att hon skulle få syn på någon av de möss som brukar frekventera foderbordet. Men inga sådana syntes när vi kom in genom dörren, Smulan krängde sig ur min famn och pep iväg som en pil. Hon fick se sig omkring medan jag ordnade med ensilage till fåren. Det märks att hon är nyfiken, hon går och kikar genom springorna i staketet.

Lagom brett mellan spjälorna för en rätt liten katt!

 Eftersom hon inte hade gått för egen maskin ner till ladugården tänkte jag ta med henne in igen, men när jag tagit ut henne och stängt dörren ville hon in igen. Enklaste vägen var då genom fårens öppna dörrar. Att det var får där verkade inte bekomma henne särskilt.

Smulan vänder när baggen blir för närgången.

Inte förrän de nyfikna fåren kom för nära, då vände hon om. Men det gick ju att komma in i ladugården via en saknad ruta också, så snart var hon inne igen. Hon skulle absolut in i fårboxen igen. Fåren verkade tycka att hon var mycket spännande, men när de kom för nära hoppade Smulan ut igen.

Det verkar lovand, vi har nog fått oss en ny jägare i ladugården!

2 kommentarer:

  1. Sätt in en kattlucka i ladugården, så hon kan komma in även när ni lagat fönsterrutan.

    SvaraRadera
  2. Med tiden gör det en oerhörd skillnad mellan en katt med tillgång till ladan och ingen katt. Vi har inga musproblem i ladan längre.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...