tag:blogger.com,1999:blog-1102844266705280344.post4686875219041597029..comments2023-10-04T11:00:21.678+02:00Comments on ylven: Potatisodling - för den snåle?ylvenhttp://www.blogger.com/profile/11359753480794604126noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1102844266705280344.post-28212050565905854052011-09-22T06:53:43.124+02:002011-09-22T06:53:43.124+02:00Jag har mer potatis kvar att ta upp, det kommer at...Jag har mer potatis kvar att ta upp, det kommer att bli spännande att se om de potatisarna klarar sig bättre.ylvenhttps://www.blogger.com/profile/11359753480794604126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1102844266705280344.post-25773661758101977182011-09-14T18:21:49.910+02:002011-09-14T18:21:49.910+02:00Man ska vänta med att ta upp sen potatis för att d...Man ska vänta med att ta upp sen potatis för att den ska hinna få ett ordentligt skal så att den går att lagra längre =) Jag tar upp mina om 2 veckor...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1102844266705280344.post-48080680402255628702011-09-14T09:21:10.561+02:002011-09-14T09:21:10.561+02:00Sättpotatis kan man vid brist i princip dela ner t...Sättpotatis kan man vid brist i princip dela ner till bitar som är cirka 2,5-centimeters kuber, förutsatt att det finns minst ett öga på varje bit.<br />Jag har också haft problem i år med att det var ovanligt många ruttna potatisar.flutehttps://www.blogger.com/profile/13161312380873849956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1102844266705280344.post-38984098524484461992011-09-14T08:09:43.403+02:002011-09-14T08:09:43.403+02:00Martin: Det var ett kul sätt att få fler potatispl...Martin: Det var ett kul sätt att få fler potatisplantor! Det ska jag prova till nästa år!<br /><br />Alexander: Johanna Björklund är också medförfattare till rapporten "Klimatsmart Lantbruk" som jag har skrivit om och länkat till på länksidan. Det måste ha varit intressant att få henne som föreläsare!<br /><br />Ps, jag har förresten börjat sälja grönsaker till en restaurang, något som förhoppningsvis kommer att utökas rejält till nästa år.ylvenhttps://www.blogger.com/profile/11359753480794604126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1102844266705280344.post-46158202218110030862011-09-14T08:03:31.349+02:002011-09-14T08:03:31.349+02:00Hej Ylva!
Jag har läst din blogg ganska länge nu ...Hej Ylva!<br /><br />Jag har läst din blogg ganska länge nu och det är alltid kul att se dina framgångar med odlingar och kurser och allt vad du tar dig för! :) <br /><br />Men jag skriver för jag har för mig att du skrev en gång att det inte informeras om "peak oil" till folk och visst var det så, jag hade då aldrig hört talas om det innan min vän nisse på torpet pratade om det. Hur som helst, jag pluggar vid hotell- & restauranghögskolan i Grythyttan och förra veckan hade vi en föreläsare vid namn Johanna Björklund (medförfattare till boken "mat & klimat") som pratade om just peak oil och det var en ögonöppnare för många! Jag rekommenderade dessutom din blogg för dem som ville läsa mer! Så det händer lite med detta viktiga ämne och jag hoppas att vi kan sprida det vidare! Dessutom så finns det numera ett måltidsekoloprogram här! :)<br /><br />Keep up the good work!Alexanderhttp://inkognito.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1102844266705280344.post-67418341029491945492011-09-14T07:42:36.937+02:002011-09-14T07:42:36.937+02:00Grattis till den fina skörden.Det är kul när man l...Grattis till den fina skörden.Det är kul när man lyckas med sina odlingar!<br /><br />Jag och min mamma provade för många år sedan att lägga potatisar i öppna äggkartonger för att låta dem få lite "blast". När blasten börjat växa tog man av den och förgrodde den i krukor. På så sätt kunde vi få ungefär 10-15 plantor per potatis. Kommer dock inte ihåg när på säsongen vi började. Kan kanske vara något att prova till nästa år.Martin Enoreply@blogger.com